Φρεζάρισμα μικρών και μετάλλων κήπων

Φρεζάρισμα μικρών και μετάλλων κήπων.

Φρεζάρισμα μικρών και μετάλλων κήπων. Το φρεζάρισμα με σκαπτικό αντικαθιστά το σκάψιμο του εδάφους που γίνεται με εργαλείο χεριού. Θα πρέπει το έδαφος να μην είναι ούτε στεγνό αλλά ούτε και λασπωμένο αλλά σε μια κατάσταση υγρασίας που ονομάζουμε ρώγο του εδάφους. Επίσης θα πρέπει το έδαφος να μην έχει πέτρες και άλλα εμπόδια όπως σωλήνες, καλώδια κ.α. που πιθανά να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σκαπτικό ή στην ασφάλεια.
Φρεζάρισμα μικρών και μετάλλων κήπων

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΓΚΑΖΟΝ

Το φρεζάρισμα γίνεται κυρίως την άνοιξη όταν προετοιμάζουμε το έδαφος για σπορά λαχανικών και λουλουδιών. Επίσης γίνεται όλο τον χρόνο όταν θέλουμε με το φρεζάρισμα να ενσωματώσουμε στο έδαφος λίπασμα ή οργανική ουσία (η οργανική ουσία μπορεί να είναι τύρφη, κοπριά ή η προϊόν κομποστοποίησης).  Για την ενσωμάτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε το υλικό που ενσωματώνουμε να αναμιχθεί ομοιόμορφα με το έδαφος τόσο προς την επιφάνεια όσο ως προς το βάθος. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται πάντα πολλαπλά περάσματα. Φρεζάρισμα γίνεται επίσης όταν θέλουμε να κόψουμε και να καταστρέψουμε αγριόχορτα – ζιζάνια κυρίως άνοιξη και καλοκαίρι.
Χρησιμοποιούμε επίσης τα σκαπτικά για να φρεζάρουμε ανάμεσα στις σειρές των φυτών μας για έλεγχο των ζιζανίων, για αερισμό της ρίζας του φυτού και για καλύτερα αποτελέσματα στο πότισμα.

ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Οι ασχολούμενοι με την κατασκευή και συντήρηση χλοοταπήτων γνωρίζουν κάποια πράγματα  για τη σημασία του εξαερισμού του χλοοτάπητα. Αν και ο εξαερισμός είναι η δεύτερη απαραίτητη εργασία συντήρησης μετά το κούρεμα, δυστυχώς πολλοί το αγνοούν ή το αποφεύγουν μη έχοντας τα απαραίτητα μηχανήματα.

Το έδαφος του χλοοτάπητα με τον καιρό συμπιέζεται, εξαιτίας του συνεχούς πατήματος, του ποτίσματος και άλλων παραγόντων. Αποτέλεσμα της συμπίεσης είναι τόσο το νερό και τα θρεπτικά συστατικά όσο και το οξυγόνο να μην απορροφούνται από τον χλοοτάπητα.εξαερισμός γκαζόν

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα τα οποία μας δίνει ο εξαερισμός του γκαζόν είναι:

  1. Μείωση ασθενειών.
  2. Καλύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.
  3. Εύκολη αφομοίωση της λίπανσης.
  4. Ομοιόμορφη ανάπτυξη.
  5. Εξάλειψη ανομοιομορφίας κατανομής του νερού άρδευσης.
  6. Αφαίρεση των ζιζανίων του χλοοτάπητα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανημάτων εξαερισμού του γκαζόν όπως: παπούτσια εξαέρωσης χλοοτάπητα, εξαερωτήρας με καρφιά, καροτιέρα για χλοοτάπητα, εξαεριστήρες ηλεκτρικούς και βενζινοκινητους.

Μετά τον εξαερισμό  γίνεται λίπανση και πότισμα του χλοοτάπητα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΓΚΑΖΟΝ

Η εγκατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα είναι μια δύσκολη υπόθεση και πραγματοποιήται από ειδικευμένους τεχνικούς με εμπειρία .Το τελικό αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης και μακροζωίας του γκαζόν εξαρτάται από την ποιότητα του γκαζόν, την καλή προετοιμασία του εδάφους, τα σωστά υλικά και κατάλληλα εργαλεία.

Η επιχείρηση μας ασχολείται αρκετά χρόνια στην εγκατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα από ειδικούς τεχνικούς, παρέχοντας 7 χρόνια εγγύηση .

 

Κατασκευή κήπου 

Απολυμαντική Αθήνα