Τοποθέτηση ετοίμου χλοοτάπητα. 

Τοποθέτηση ετοίμου χλοοτάπητα.

Τοποθέτηση ετοίμου χλοοτάπητα. Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστεί η περιοχή που σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε τον έτοιμο χλοοτάπητα. Χρειάζεται να σκάψουμε ελαφρώς το χώμα και να αφαιρέσουμε πέτρες, ρίζες και αγριόχορτα. Αν το χώμα είναι πολύ λασπώδες, μπορούμε να σκορπίσουμε λίγη άμμο, προκειμένου να χαλαρώσει το χώμα. Αν είναι πολύ αμμώδες μπορούμε να προσθέσουμε χούμο ή ντόπιο χώμα προκειμένου να δυναμώσει. Έπειτα, πρέπει να συμπιεστεί το χώμα, με τη βοήθεια για παράδειγμα ενός κυλίνδρου. Το χώμα πρέπει να ξεκουραστεί για περίπου δύο εβδομάδες. Μην ξεχνάτε να το διατηρείτε νωπό  ώστε να κατασταλάξει σιγά σιγά.

Εάν το έδαφος έχει αγρωστώδη πολυετή ζιζάνια, ραντίζουμε με Gliphosate (Ράουνταπ, Μαέστρο ή παρόμοιο). Περιμένουμε μέχρι ηΤοποθέτηση ετοίμου χλοοτάπητα. δραστική ουσία να επηρεάσει ολοκληρωτικά τις ρίζες. Επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση αναβλάστησις

Εγκαθιστούμε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Προσέχουμε το ύψος των εκ τοξευτών να είναι περίπου 1-2cm πάνω από την επιφάνεια του χώματος. Εάν το χώμα είναι στεγνό ποτίζουμε μερικές ημέρες πριν (ανάλογα με την εποχή) μέχρι 15cm βάθος. Την ώρα της τοποθέτησης το χώμα να μην είναι λασπωμένο.Το κόστος τοποθέτησής του είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος της μεθόδου δημιουργίας του με σπορά αλλά τα πλεονεκτήματά του είναι ιδιαίτερα σημαντικά:

  • Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι άμεσο, αφού με την εγκατάσταση αλλάζει εντυπωσιακά το τοπίο και αποφεύγεται η πολύμηνη αναμονή που απαιτείται για την ανάπτυξη του χλοοτάπητα όταν αυτός εγκαθίσταται με σπορά. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπου τα χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία του χώρου είναι ιδιαίτερα στενά (π.χ. προετοιμασία χώρων εγκαινίων, δεξιώσεων ή γηπέδων για διεξαγωγή αγώνων) ο έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας είναι η μόνη λύση
  • Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο χωρίς ταλαιπωρία ή πιθανή αποτυχία λόγω εντόμων, πουλιών, ασθενειών ή καιρικών συνθηκών (ισχυρών ανέμων, καύσωνα ή ξηρασίας).
  • Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου ακόμη και όταν η σπορά είναι αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών.

  • Μπορεί να γίνει τοποθέτηση ακόμη και σε επιφάνειες όπου η σπορά είναι αδύνατη (π.χ. λόγω κλίσης).
  • Εξασφαλίζεται καλύτερη διαχείριση του νερού άρδευσης

 

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση, πατάμε τον τάπητα με ένα κύλινδρο αρκετά βαρύ, για να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή με το έδαφος και να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Ποτίζουμε πολύ (να πλημμυρίσει στο νερό). Διατηρούμε τον χλοοτάπητα πολύ βρεγμένο. Εάν χρειαστεί, ποτίζουμε και δύο φορές την ημέρα. Από τα μέσα της δεύτερης εβδομάδας αρχίζουμε να ποτίζουμε κανονικά, ανάλογα, με την θερμοκρασία τον τύπο του εδάφους κ.λ.π.
18/4/2015

Κατασκευή κήπου 

Απολυμαντική Αθήνα